Fulbright Foreign Student Program for the citizens of Norway

Deadline: October 01, 2024

Scholarships

Master

Location(s)

  • United States of America

Overview

Fulbrightstipendet tildeles studenter som ønsker å gjennomføre hel, eller del av, en master- eller doktorgrad i USA. Alle fagfelt. Stipendbeløp: fra NOK 200.000,-  Det forutsettes ved søknadstidspunkt at studiet ikke allerede er påbegynt ved et universitet i USA, og at studiestedet i USA er akkreditert.

Details

Fulbrightstipendet er forbeholdt fulltidsstudier eller forskning i USA. Minimum oppholdstid i USA er ett akademisk år. Unntak:

  • PhD-studenter kan søke om stipend til opphold på minimum 4 måneder.
  • Studenter i et 5-årig lærerutdanningsprogram kan søke om stipend til opphold på minimum 4 måneder i USA. Dette forutsetter at de har fullført minst tre år av graden innen sommeren 2024, og at fagene som tas i USA er på graduate-nivå.

Det er ikke krav om at man er blitt tatt opp ved et amerikansk lærested før man søker om stipend fra Fulbright. Søker er selv ansvarlig for søknadsprosessen og for å sikre opptak til akkreditert lærested i USA.

Søknadsfrist for opphold i USA det akademiske året 2025/26: 1.oktober, 2024. 

Opportunity is About


Eligibility

Candidates should be from:


Description of Ideal Candidate

Søknadskrav:

  • Norsk statsborgerskap (søkere med både norsk og amerikansk statsborgerskap kan dessverre ikke søke. Dobbelt statsborgerskap norsk/annet land er ikke diskvalifiserende)
  • Fullført bachelorgrad eller tilsvarende senest våren 2025
  • Det er ikke krav om avlagte tester (SAT, TOEFL, GRE, GMAT m.fl.) for å søke om et Fulbrightstipend. Søker er selv ansvarlig for å avlegge de tester som er påkrevd av de amerikanske lærestedene vedkommende søker seg til.
  • Søkere som allerede har påbegynt graden eller studiet de søker stipend til, ved et amerikansk lærested i USA, er diskvalifisert fra å søke.
  • Søkere som ikke tidligere har bodd eller oppholdt seg i USA over en lengre periode kan, under ellers like omstendigheter, bli foretrukket.
  • Søkere innen medisinfag på master- eller doktogradsnivå er kvalifisert til å søke, men kan ikke ha pasientkontakt under oppholdet i USA.
  • Søkere må være tilgjengelig for intervju (alle intervjuer gjennomføres på Zoom)
  • Alle Fulbrightstipendater må reise på et J-1 visum med en “two year rule” klausul. Dette innebærer at man må tilbringe to år i hjemlandet etter endt studie- eller forskningsopphold, før man kan søke om oppholdtillatelse på mer permanent grunnlag i USA. 

Dates

Deadline: October 01, 2024


Cost/funding for participants

Full scholarship.

+ More Info / Application Save Opportunity Un-save Opportunity


find-dream
Search from 4994 opportunities in 164 countries

Internships, scholarships, student conferences and competitions.