Oštra Nula - Volontiranje

Deadline: As soon as possible

Projects

Engagement NGO & Institutes

Location(s)

  • Bosnia and Herzegovina
Banjaluka

Overview

Udruženje građana „Oštra Nula“ je organizacija koja se zalaže za aktivno građanstvo i ljudska prava kroz djelovanje u oblastima socijalne pravde i kulture sjećanja. Zato: slavimo građansku hrabrost, upozoravamo na ignoranciju i pasivnost, osuđujemo sve zločine, sjećamo se svih žrtava.

Details

“Oštra Nula” je nevladina, neprofitna organizacija otvorenog tipa. Nastala je kao neformalna grupa građana u decembru 2009. godine kao rekacija na neopravdana poskupljenja životnih namirnica i komunalnih usluga.

Udruženje je formalno registrovano u decembru 2010. godine i od tada djeluje kao Udruženje građana Oštra Nula.

VIZIJA

Vizija nam je aktivan pojedinac, koji je spreman i voljan da učestvuje u kreiranju i mijenjanju društvenih procesa, razvijanje kritičke svijesti, u cilju izgradnje građanskog društva.

MISIJA

Misija nam je da se, kroz razne ulične aktivnosti, javne skupove, debate, diskusije, projekcije filmova, radionice, treninge i slično, izgrađuje aktivan pojedinac koji prepoznaje da su problemi drugih i njegovi problemi.

Opportunity is About


Eligibility

Candidates should be from:


Description of Ideal Candidate

U udruženju se radi na dobrovoljnoj bazi a članstvo je otvoreno za sve koji su zainteresovani. Oštru Nulu čine njena uprava i njeni članovi/volonteri.


Dates

Deadline: As soon as possible


Cost/funding for participants

+ More Info / Application Save Opportunity Un-save Opportunity


find-dream
Search from 4982 opportunities in 164 countries

Internships, scholarships, student conferences and competitions.